Världens vackraste platser – del 2

Världens vackraste platser – del 2

Otroliga utsikter och landskap lockar oss från våra hem och ut i världen, när vi kommer tillbaka hem så har vi oftast en rad bilder att visa upp för familj och bekanta. Vi finner så klart sådana platser även här hemma, jag har tillexempel en fantastisk väg mellan två åkrar som bitvis kantas av träd och även en liten bäck rinner förbi där. Denna vända går jag varje dag till förskolan och förundras över hur vackert det är i de olika årstider, och jag ska väl erkänna att min telefon har ett antal bilder tagna längs denna väg. Men del ställen gör det lättare för vackra foton än andra, och det är dessa ställen jag vill få fram lite extra just nu. I förra artikeln pratade vi om tre fantastiska plats er i världen, och nu har det blivit dags att fortsätta med några nya platser dit man bör vända sig för ett garanterat vackert foto.

Världens högsta

Himalaya är en bergskedja som går genom några asiatiska länder, bland annat Nepal, och skiljer den indiska halvön från Tibetplatån. Denna bergskedja innehåller två av världens högsta berg, Mount Everest och Kangchenjunga. Med de snöbetäckta topparna är denna bergskedja en andlöst vacker plats att beskåda. Men det är inte bara de vackra i själva bergen som gör platsen så värd att besöka eller det faktum att det är hem till världens högsta berg. Kulturen bland bergsbyarna och de vänliga invånarna som bor där utgör bara de en stor anledning att komma tillbaka om och om igen och besöka denna otroliga plats.

Inte det uppenbara

dött hav
dött hav

Under antiken fanns en stad i Jordanien som idag utgör en arkeologisk plats som är omgiven av berg och befinner sig i en sänka, denna formar en östlig flank av Wadi Aeabah, en stor dalgång vilken leder från döda havet till Akabaviken. Här beger sig de flesta besökare direkt till klostret eller skattkammaren, men har man kommit för den vackra naturen så finns det andra ställen att bege sig till. Några av de vackraste vyer man kan hitta finns i Dana till Petra delen av den nya Jordanien leden. En av de absolut bästa platser är ingången till Petra som ligger bakom där klostrets spiror tittar upp över toppen av klipporna och ger en helt fantastisk vy att fånga på bild.

Antika soluppgångar

Vi kan inte heller missa den antika staden Bagan, tidigare Pagan, som vi hittar i Madalay regionen av Myanmar. Detta är en före detta huvudstad av det Paganska kungadömet, det försa som förde samman regionerna som senare skulle utgöra det moderna Myanmar. Är man ett fan av soluppgångar är det hit man ska bege sig. När solen stiger över Bagan templen, vila är ihåliga platser som används för meditation, dyrkan av Buddha och andra buddist ritualer, är det något magiskt som sker. När det dimmiga gyllene ljuset lägger sig över slätterna och ballongerna tar sin färd är hela scenen som utom denna värld. Ett fantastiskt ställe som inte går att missa för den som vill fånga naturlig magi när den är som bäst