Vackra platser att fotografera i Sydamerika

Vackra platser att fotografera i Sydamerika

Sydamerika är ett perfekt resmål om man älskar att fotografera kultur och naturbilder. Det finns så många olika landskap att välja mellan så man hinner aldrig tröttna och man hittar ständigt nya objekt att föreviga med bilder. Amazonas regnskog är ett fantastiskt område med ett otroligt stort djurliv och bergsområdena i Anderna finns det hur mycket vackert att utforska som helst med sin kamera. Massor av vulkaner kan man både fotografera och filma och det är spännande att vandra i bergen på jakt efter nya fotogeniska objekt att ta bilder av. Savannen bjuder på ett otroligt rikt djurliv och de guidade turerna gör att man kommer väldigt nära de vackra, vilda djur som finns där.

Ut i öknen går det också guidade turer som man kan följa med på och få väldigt fina bilder, trots att det “bara” är mestadels sanddyner där. Är man mer intresserad av storstadslivet och dess puls skall man verkligen besöka Bueonos Aires och Rio de Janeiro som bägge är riktiga mångmiljonstäder i Sydamerika. En otrolig puls av sällan skådat slag får man uppleva i dessa städer. Kulturen i Sydamerika är så mångsidig och intressant att studera med hjälp av kameran att det är guld värt att vara här och ta fina bilder.

I Brasilien hittar du underbara stränder att fotografera. I Itacaré i Bahia finns många vikar och bukter man kan utforska som naturfotograf. I Cartagena, Colombia finns vackert färgade hus längs gatorna och motiven tar aldrig slut. Denna färggranna prakt är väl värd att få med på bild. I staden Cusco som var Inkahuvudstaden är massor av motiv helt fantastiska och i ruinstaden Machu Picchu likaså. Där kan man få bilder som ingen annan fotograf lyckats fånga på bild. Den ligger helt gömd på en klippavsats långt uppe i Andernas berg.

Solön i Titicacasjön

Solön i Titicacasjön
Solön i Titicacasjön

På en guidad tur får man komma ut på Titicacasjön och besöka Solön samt vidare till Bolivia och huvudstaden La Paz. Där kan många vackra bilder tas, samtidigt som guiden berättar på turen om allt man ser. Valparasio som är Pablo Nerudas hemstad kan besökas och den ligger i Santiago de Chile. Bilderna blir väldigt lyckade här. I Argentina kan man besöka vindistrikten och fota alla druvodlingar som ligger vid det högsta berget på kontinenten, nämligen Aconcagua. Naturen är fantastisk och man kan passa på att prova vin samtidigt som man tar vackra bilder. Hela Sydamerikas atmosfär är cool och avslappnad och man kan se både fantastiska storstäder och vild natur på en och samma resa om man vill.

Sydamerika sträcker sig ända bort till Kap Horn där det är kallt och Antarktis isvindar viner om öronen. Vandrar man Inkaleden i Anderna har man fått uppleva något alldeles speciellt vad det gäller både natur och kultur samtidigt. Nattlivet i Buenos Aires är en upplevelse som även den kan kombineras med att dansa till latinamerikansk musik och fotografera på en och samma gång. I Amazonas får man träffa indianstammar och med tillåtelse kan man få fina bilder även här. Det vackraste av allt där är stjärnhimlen över Amazonasfloden. Den tar verkligen andan ur en så vacker är den.