Vackra platser att fotografera i Nordamerika

Vackra platser att fotografera i Nordamerika

Nordamerika är ett stort land som börjar på gränsen vid Norra ishavet och går ända ner till Karibiska havet. Här kan man fotografera stora måltider, stora bilar och stora städer. Dessutom är avstånden också stora mellan flera ställen. Allt är stort i Nordamerika. Här finns Hollywood, New York och Las Vegas, så motiv att fotografera tar aldrig slut. Den mest äventyrliga resan är nog den till Kanada där man får se regnskogar, glaciärer, höga majestätiska berg och stränder som ligger alldeles avsides. Djuren är också storslagna här. Älgarna är enorma, isbjörnarna likaså och grizzly och val är inte heller några små djur, så faunan är fantastisk att fotografera.

Den stora kontinenten

Nordamerika kallas “den stora kontinenten” eftersom det finns stora saker att uppleva som till exempel Mexiko, USA och Kanada. Tipset för att kunna fotografera flest saker är att färdas med bil mellan de olika platserna man skall besöka. Väljer man en husbil kan man verkligen resa billigt så det är ett bra tips.

Man kan färdas på en “tripp” som kallas för “the western triangle” och det innefattar att man åker över Golden Gate-bron och upp och ner på gatorna i San Francisco som är otroligt branta och världskända för det. Här spelas många filmer in. Vidare färdas man ut på Highway 101 mot Los Angeles och får se Stilla Havet som ligger mörkblått och bara väntar på att få fotograferas. Klipporna är vackra och det är ett skådespel när vågorna möter dem.

Grand Canyon
Grand Canyon

Man kan sedan fortsätta mot den spännande öknen. Där ligger det vackraste landskapet från hela “Vilda Västern” nämligen Grand Canyon. Här finns även en otrolig fin nationalpark som heter Yosemite National Park. Man kan njuta av sol och bad på stränderna i Mexiko samtidigt som man kan ta fantastiska bilder. De allra vackraste stränderna där är Puerto Escondido och Zipolite. Det är de stränder som är mest orörda i hela landet och de ligger vid Oaxaca-regionen ute vid kusten. Och är man här får man inte missa rätten Tacos, som är mycket smakfullare här än hemma i Sverige. Fota matupplevelsen så blir det oförglömliga bilder.

Besök gärna staden Boston som är väldigt vacker. Gatorna är underbara att promenera på och smala med tegelhus som kantar vägen man promenerar på. Detta är en av de äldsta städer i USA och här finns mycket historia man kan fånga på bild. I Washington finns många vackra marmor-byggnader som är otroligt imponerande. Massor av museum man inte får missa och restauranger med hög klass samt att shoppingen här blir riktigt trevlig. En annan vacker plats är Dominikanska republiken med de vita stränderna och turkost vatten. Det är den näst största ön i hela Karibien. Hela 40 mil långa sandstränder som man aldrig kommer att glömma om man reser dit.

Ett ställe man inte får missa är ju helt enkelt New York. Denna stad sover aldrig någonsin och det finns över 100 000 hotellrum att välja mellan. Man hinner fotografera många av dem om man reser dit.