Vackra platser att fotografera i Europa

Vackra platser att fotografera i Europa

Europa är, i jämförelse till jordens yta, världens näst minsta världsdel, dock så hamnar Europa på en tredjeplats när det gäller mest befolkning. Denna världsdel må vara liten i jämförelse med andra men innehåller ett otroligt brett utbud av olika kulturer och religioner. Klimat och natur varierar stort om man jämför de allra nordligaste länderna, som till exempel Island, med de sydligare länderna som Italien.

Det är inte konstigt att många väljer att tågluffa igenom Europa med tanke på det varierande utbudet av spännande och sevärda platser som finns här. För fotografer finns mängder utav vackra platser som även med minsta möjliga ansträngning gör sig bra på bild. Det är svårt att lista alla men här kommer några exempel på destinationer värda att besöka.

Heta källor och sagolika grottor

På södra Island finns den majestätiska glaciären Vatnajökull. Detta är en utav Islands tre nationalparker och isen täcker både berg, dalar och aktiva vulkaner. Denna naturliga skönhet lockar tusentals turister varje år och erbjuder en utmanande men enastående terräng. Många väljer att utforska platsen genom en skidexpedition med start och avslut i huvudstaden Reykjavik. Reykjavik är till synes en modern stad med ett spännande utbud av kultur och restauranger, men här finns också de kända ”heta källorna” som enligt de flesta är ett måste om man besöker Island. Det finns ett flertal heta källor på Island men den mest kända kallas för Blå Lagunen. Här kan man ta ett välgörande dopp i det mjölkiga, turkosa vattnet och samtidigt njuta utav den storslagna naturen runtomkring.

En plats i Sverige som kanske inte jättemånga känner till är Laponia i Lappland. Denna plats har förtjänat sig en plats på UNESCO:s lista av världsarv och består utav vackra urskogar, fjäll och vattensystem. Här finns hela nio olika samebyar berikade med kultur och historia, naturreservat och nationalparker.

vad en bästa klippor att besöka
vad en bästa klippor att besöka

Är man ute efter att fotografera mäktiga berg eller klippor finns mängder utav dessa utspritt i Europa. En utav de mest rekommenderade platserna är Cliffs Of Moher, i Irland. Dessa vackra klippor stupar rätt ner i Atlanten och ger en utsikt över Aranöarna i Galwaybukten. Varje år besöks klipporna utav ungefär en miljon besökare vilket gör Cliffs Of Moher till en utav Irlands mest besökta platser.

Befinner man sig i Turkiet bör man passa på att besöka det magiska Kappadokien, sydost om Ankara. Detta landskap finns också med på UNESCO:s världsarvslista och liknar inget annat än något taget ifrån en saga. Landskapet täcks utav unikt formade klippor och grottor, och himlen trafikeras utav färglada luftballonger. Kappadokien är även känt för underjordiska labyrinter. Här finns mängder utav museum för traditionella hantverk, mindre boutiquehotell och olika guidade turer till fots eller på cykel.

En annan plats, känd för många som otroligt vacker, är Venedig i Italien. Här kan man ta en gondoltur igenom stadens kanaler och utforska den iögonfallande arkitekturen. Staden är byggd på pålar i vattnet vilket får det att se ut nästan som en permanent översvämning. Den charmiga staden ser lite ut som en teaterkuliss med sina trånga gränder och smala trapphus, vilket gör det till en plats perfekt för vackra fotografier.