Vackra platser att fotografera i Australien

Vackra platser att fotografera i Australien

Australien är otroligt stort och ett riktigt äventyr att utforska med sin kamera. Ett fantastiskt vackert ställe är Great Ocean Road. Där finns formationer ute i havet som kallas de 12 apostlarna och de är otroliga att skåda. Vägarna som går längs sydkusten i Victoria mäter 300 kilometer. Man passerar vackra stränder, underbara nationalparker, fiskebyar och regnskog på en och samma sträcka. Djurlivet är otroligt rikt och består av koalor och massor av kängurur. Vid kusten får man se valar när den säsongen infinner sig och det blir fina bilder att föreviga. Man kan hyra en bil och färdas på egen hand mellan Melbourne och Adelaide och fotografera många vackra saker i naturen.

På Kangaroo Island får du ännu en energikick av alla djur för där finns inget staket runt området. Det brukar sägas att det är som ett zoo utan staket helt enkelt. Australiensiska sjölejon är en fröjd för ögat och de är utrotningshotade, men här finns hela kolonier av dem att fotografera. De bor på stranden i Seal Bay. Här finns också myrpiggsvin, koalor, massor av olika fågelarter och vallabyer. kameran kommer att gå varm här av alla motiv man inte vill missa.

Bondi Beach i Australien

Bondi Beach i Australien
Bondi Beach i Australien

En av de mest berömda stränderna i hela Australien är Bondi Beach. Därifrån har sänts flest TV-serier från Australien, så den känner de flesta igen. Varje år kommer tusentals turister hit av alla kategorier. Både rika och fattiga. Detta är stranden i Sydney som besöks mest av alla för att det ligger så nära centrum. Det är ett måste att åka hit om du kommer för att sola och fotografera. Nationalparken Karijini är nog en av Australiens vackraste platser. Branta bergväggar, otroliga raviner och majestätiska vattenfall. Något för fotografen som älskar skönhet i naturen när den är som bäst. Ett annat tacksamt motiv att plåta är Stora barriärrevet i Queensland. Detta är världens åttonde underverk och som fotograf kan man nog inte ta vackrare bilder än just här. Revet är 340 000 kvadratkilometer stort och varar i 2 000 kilometer intill Queenslands kust. De maffigaste färger man kan tänka sig och ett fantastiskt djurliv i havet.

Mer natur

Gillar man kängurus skall man definitivt besöka Cape Le Grand National Park  i västra Australien där de finns i massor. Denna park är inte så känd så har man tur är det lite mindre turister än man är van vid. Parken ligger 80 kilometer sydost om Perth och här kan man fotografera kritvita underbara stränder och det turkosblå havet som är ett så vackert scenario så man blir fuktig i ögonvrån. Detta skulle alla få uppleva! Här hoppar plötsligt en känguru fram när man sitter på stranden så det kan bli många spontana bilder. Bungle Bungle Range i västra Australien är ett annat måste för en fotograf. Detta är en park som har funnits i hela 350 miljoner år och den har skötts av Aboriginer i 40 000 år. Underligt nog upptäcktes den inte förrän år 1983, alltså bara för 30 år sedan! I Kimberly finns en labyrint med svart och orange-randiga sandstens-kupoler som bara måste ses.