Vackra platser att fotografera i Asien

Vackra platser att fotografera i Asien

Asien har mycket att erbjuda för fotografer världen över. Dessutom behöver man inte vara en proffsfotograf för att få till vackra foton i denna del utav världen, tack vare Asiens naturliga skönhet. Asien täcker nästan upp till 30 procent utav världens yta och här finns mängder att hämta för dem som gillar att fotografera. Detta betyder också att klimatet varierar beroende på vart i Asien man åker. I Kina, exempelvis, är det så kallat kontinentalt klimat med varierande väder året om. Centrala och sydvästra Asien erbjuder ett torrare klimat med subtropiska öknar, och södra samt sydöstra Asien ett tropiskt klimat med varmare väder året om.

Passa på att besöka några utav världens vackra, naturliga underverk, historiska platser eller vackra tempel. Se exotiska djur i sin naturliga livsmiljö och möt människor ifrån olika bakgrund och religioner.

Från naturliga underverk till pampiga byggnader

Ett ofta självklart val för den som besöker Kina är kinesiska muren. Denna byggnation sträcker sig så långt som nästan nio tusen kilometer och räknas till världens största byggnadsverk. Hit kommer många besökare ifrån hela världen för att ta fotografier utav de gamla, militära försvarsmurarna. Detta är en mycket vacker plats med en otrolig utsikt och numera finns mängder utav guidade turer till muren, ifrån Peking.

Med Kina i norr och Indien i sydöst finner man Nepal. Här finns världens högsta berg, Mount Everest, och även Himalaya. Detta är ett perfekt resmål för den som uppskattar vandring men som även vill ta fotografier utav den hisnande utsikten ifrån över 8000 meters höjd.

Befinner man sig i Israel bör man passa på att besöka den antika fästningen Masada. På ett berg, 400 meter upp finner man ruinerna utav detta fort som byggdes under åren 161–143 år före Kristus. Utöver en unik upplevelse utav detta världsarv bjuder platsen även på en utsikt över Negevöknen och Döda havet.

Indien - färgglad plats
Indien – färgglad plats

Det färgsprakande Indien erbjuder mängder utav vackra platser för den som vill utforska en kultur långt ifrån våran svenska. Här kan man besöka mängder utav heliga och religiösa platser, bland andra Taj Mahal. Denna vackra byggnad är ett så kallat mausoleum, en minnesbyggnad ovanpå en gravplats. Byggnaden är en blandning utav persisk och indisk arkitektur och räknas nu till ett utav världens ”sju nya underverk”.

För den som önskar ett mer tropiskt klimat och vill passa på att njuta utav vackra stränder, solnedgångar och palmer finns exempelvis ön Bali. Denna ö är belägen i Indonesien i Sydostasien.  Bali erbjuder en härlig mix utav traditionella festivaler och ceremonier och en utav de mest besökta platserna är byn Ubud. Här finns tempel och altare vart man än går och en känd tradition är att ta ett renande bad i vattentemplet i Tampak Stirling. Här kan man också njuta utav solnedgångar över Ubuds vackra risterasser.

Risterasser är mycket vackra och går även att finna i norra Filippinerna. Banaue Rice Terraces, som det kallas, finns med på UNESCO:s världsarvslista och räknas också ibland som ”världens åttonde underverk”. Utöver risterasserna i Banaue erbjuder Filippinerna, med över 7000 öar, mängder utav vackra stränder, tropiska djungler och kristallklara vatten. Är man en undervattensfotograf bör man definitivt passa på att ta med kameran för en photoshoot med valhajarna i kommunen Oslob.