Vackra platser att fotografera i Afrika

Vackra platser att fotografera i Afrika

Afrika är världens näst största världsdel efter Asien. Den större delen utav världsdelen ligger i tropikerna, vilket gör Afrika till världens varmaste kontinent. Denna kontinent är mestadels uppbyggt utav urberg och bjuder på ett torrt och varmt klimat med en blandning utav öknar och djungler. Med över 50 länder i bagaget kan man förvänta sig en härlig mix utav savanner, vackra korallrev och färgsprakande kulturer. Är man intresserad utav att fotografera djur och natur är detta helt klart rätt plats.

Safari och solsemester

Zimbabwe är ett känt resmål för många turister som åker till Afrika. Zimbabwe ligger i södra Afrika och gränsar till bland annat Botswana och Mozambique. Här finner man många nationalparker och viltreservat, även de majestätiska Victoriafallen. Detta är ett utav de största vattenfallen i världen som lockar mängder utav turister varje år. Med en högsta punkt på 108 meter, omringat av nationalparker fyllda med exotiska djur i sin naturliga livsmiljö, såsom elefanter, zebror, bufflar, antiloper och lejon.

Mozambique ligger i sydöstra Afrika och passar den som vill ha en lugnare semester fylld med sol och bad på orörda stränder. Den vita sanden, det turkosa vattnet och blomstrande naturen gör Mozambique till en naturligt vacker och väldigt fotogenisk plats.

Tanzania
Tanzania

Tanzania och Zanzibar är två resmål kända för natur, djur och kultur i fokus. Nationalparken Serengeti i Tanzania är ett utav världens mest viltrikaste områden, här kan man, om man har tur, få uppleva den så kallade ”stora migrationen”, när tusentals djur flyttar över till Kenya i jakt på mat och vatten.

Ett annan känd plats i Tanzania är vulkankratern Ngorongoro. Med en högsta topp på 3648 meter och en yta täckt utav tät och högväxt bergsskog gör denna destination till en mycket vacker och spännande utflykt. Även här rör sig mängder av rovdjur, som till exempel noshörningar.

Zanzibar är ett mer turistigt resmål i Afrika men passar utmärkt för den som vill ha en mer romantisk och avkopplande semester. Utöver sina vita stränder och sitt varma väder erbjuder Zanzibar mycket snorkling och dykning för undervattensfotografen. Vattnet håller sig varmt året om och och erbjuder som oftast en bra sikt, upp till 35 meter. Detta gör det lätt att spotta det varierande marina livet som består utav bland annat sköldpaddor, delfiner, bläckfiskar och mindre, tropiska fiskar i alla regnbågens färger.

I Zanzibar finner man även den gamla arabiska stadsdelen Stone Town, som numera finns med på UNESCO:s världsarvslista. Denna mysiga stadsdel erbjuder gränder och torg fyllda med allt från souvenirer, kryddor och smycken.

Ett annat känt resmål i Afrika är Egypten. Egypten ligger i östra Nordafrika och sticker ut ifrån mängden om man jämför med länder i övriga Afrika. Detta resmål passar bättre för den som är mer historiskt intresserad då landet är rikt på pyramider och tempel ifrån forntida Egypten. Passa på att besöka den berömda Gizaplatån i den norra delen av landet. Här finns de nio pyramiderna, ”Pyramiderna i Giza”, och den omtalade Sfinxen.

Egypten erbjuder också ett brett utbud av marint liv och är populärt när det kommer till dykning och undervattensfotografi. Bland annat finns här ”The Blue Hole”, ett blått hål i det Röda havet, känt för dykare världen över.