Svenska vackra platser – del 3

Svenska vackra platser – del 3

På resan neråt i landet så kan man hitta en hel del vackra platser, hela Småland är fyllt av pittoreska små byar och torp som bara väntar på att förevigas på bild. Vill man dessutom ha fina naturbilder så erbjuder Småland tjocka härliga skogar där man kan finna den perfekta bilden, har man dessutom barn med sig så kan man se till att använda sig av dessa också. Lekande barn i en grön skog kan resultera i otroliga konstverk. Man kan även svänga över till Öland och fota deras vackra natur, Byerum strand är helt fantastiskt vacker att gå längs så det vore ett perfekt motiv för bilderna. En tidig morgon när disen ligger över vattnet och in över stranden skulle göra ett fantastiskt motiv till en tavla.

Rosa små krigare

Bohuslän är en plats som erbjuder en hel del vackra platser att fota, framförallt i slutet av maj. Då blommar triften och strandgossarna som vackrast, ja det är namnet som de har fått i delar av Bohuslän. Dessa små rosa blommor växer alldeles intill havet, och bara det drar igång en fantasi om alla de vackra bilder man kan få till. Vid Habybruk som ligger i den södra delen av naturreservatet Ramsvikslandet i mellersta Bohuslän växer dessa som allra bäst, det finns en äng som blir helt otrolig så fort triften börjar blomma. Dock finns det ett än bättre alternativ till detta, kliver man ut på klipporna så kan man hitta blommor som växer i klippskrevorna. Mirakulöst nog överlever dessa piskningar från saltvatten, stormar och sol, bara den anledningen gör dessa överlevare värda att fotografera.

Vackra västkusten

Vackra västkusten
Vackra västkusten

Västkusten är dessutom full av massa vackra öar som är värda ett besök, på dessa kan man hitta magiska platser. Klippor, vatten, stränder, ja vad mer kan man tänka sig behöva? Pittoreska hus och fantastiska miljöer ger möjlighet att fånga ett ögonblick, ja man behöver nog inte stressa och känna hur bråttom det är att få till det just precis då. Jag kan inte tänka mig att finna en plats på någon av dessa öar som inte är vacker, alltså ges det många chanser för att få till en bild man stolt kan visa upp. Naturen här är vacker dygnet runt och det innebär att man under tillexempel en semester kan se till att ha kameran redo dygnet runt och blanda nytta med nöje, samtidigt som familjen har det kul så kan man själv passa på att öva en del på fotograferingen.

Vitsippan ute i backarna står

Slutligen så finns det något man kan få tag på över hela Sverige, oavsett vart man kan tänkas befinna sig behöver man om sommaren inte leta lugnt för att finna en backe full av vitsippor, dessa är en otroligt motiv. Hit bör man dock ta sig på förmiddagen, då kan man följa vitsippans morgonbestyr från att ha varit sluten under natten till att resa sig och sträcka ut hela sin längd mot solens strålar. Detta scenario om något är en spännande process att fånga på bild och man kan få till riktigt snygga serier att arbeta med.