Svenska vackra platser – del 2

Svenska vackra platser – del 2

Norrskenet kanske var en självklarhet när man tänker på de platser som Sverige har att erbjuda när det gäller att få till en vacker bild, a det kanske till och med är den första plats man tänker på när man ska fota uppe i norr. I närheten av ishotellet kan man finna Abisko, hit har människor kommit i över hundra år och när man väl ser platsen så är det inte svårt att förstå varför. Här finns en nationalpark med den absolut mest artrika floran du kan finna i fjällen, här syns norrskenet som jag nämnde alldeles perfekt men det är inte bara det som lockar. Här kan man sommartid fota otroliga sommarbilder med blommor och öppna fält, en perfekt plats för att fota sina barn lekandes tillexempel eller bara det otroliga djurliv eller insekter.

Historisk arkitektur

Nere i Mellansverige kan man finna vackra städer med byggnader som passar väldigt fint på bild, i Örebro finns tillexempel ett gammalt slott som uppfördes som en försvarsborg förmodligen under 1300-talet. Denna ligger på en holme i Svartån och med vattnet runtomkring är det ett perfekt motiv för en vacker bild, arkitektur kan faktiskt vara väldigt spännande att fota. Vill man istället fota stadsmiljö men är trött på den i Stockholm så kan man ta sig till Enköping eller Västerås, båda dessa mindre städer har fantastiskt fina gator som gör sig fina på bild. I Enköping blandas det gamla med det nya och det slutar i en snygg kontrast.

En populär ö

En populär ö
En populär ö Visby

Vi hittar även den vackra ön Gotland som kan erbjuda en mängd olika motiv, här finns något för både den som gillar arkitektur och den som föredrar natur. Dessa miljöer är vackra utan redigering och perfekta platser för den som vill ha något enkelt att träna på, bara de fantastiska raukar som här finns kan varieras på många sätt för att få en bild med det där lilla extra. Sedan har vi Visby och självklart ringmuren, denna pittoreska stad är perfekt för fotande av både miljöer och arkitektur. En semester här kan verkligen utveckla det kreativa fotandet.

Vackert i huvudstaden

Vill man kanske ha en lite större utmaning så är Stockholm en perfekt plats, denna stad har många gånger blivit fotad och de flesta bilder blir på ett ungefär likadana. För den som känner att utvecklingen är ett måste gör ett bra val i att åka hit och försöka fånga väl fotograferade byggnader och miljöer på ett sätt som inte gjorts tidigare. Detta kan vara en utmaning för även en väldigt erfaren fotograf, men det är det som gör det så roligt. Variationen av det man kan välja att fotografera här är dessutom stor, både människor, arkitektur och natur väntar på att linsen ska fånga just dem. En promenad i vår vackra huvudstad med kameran i högsta hugg kan ge det ny tänk man letat efter. Stockholm är stort och jag är säker på att det här finns någonting för alla som letar efter nya motiv, även om en hel del av dem fotas av både turister och svenskar varje år.