Kurser i fotografering

Kurser i fotografering

Vill man satsa på att bli bättre på att ta fina bilder så kan det vara bra att veta vad man ska tänka lite extra på som exempelvis vilket ljussättning man bör använda sig av eller hur man fotar utan autoläge. Det spelar ingen roll om man är nybörjare när det kommer till fotografering eller om man har hållit på att fotografera under flera år för det finns alltid nya saker att lära sig vilket man kan göra om man går en kurs i fotografering.

Fem kurser att läsa för den fotointresserade

Fotografera med systemkamera (grundkurs) är en bra kurs att gå om man inte har fotat så mycket tidigare men nu bestämt sig för att man vill börja med fotografering. Kanske har man tagit steget och köpt sig en egen systemkamera och bara det är såklart en bra början. I kursen som finns hos Daniel Gual Photography i Stockholm (men finns också många andra liknande kurser) får man gå igenom kamerans olika inställningar. Målet är att man ska lära känna sin kamera och förstå olika inställningar och förstå smarta och relativt enkla sätt att fota på för att få till riktigt bra bilder. En grundkurs i fotografering helt enkelt.

Fotokurs steg ett (finns också steg två) är också en grundkurs i fotografering och är en kurs man kan läsa hos mästerfoto både i Stockholm och i Göteborg. Ta med egna kameran eller hyr en av mästerfoto där de går igenom kamerans inställningar och går igenom hur man får till bra foton. I steg två handlar det mer om att få till bra bilder utomhus genom olika övningar.

Street photography
Street photography

Street photography handlar om att spontant kunna fota snygga bilder ute på gatorna. Är man duktig så går det att få till riktigt häftiga bilder. Tillsammans med fotografen Marcus Johansson så kan man gå kursen ’street photography’ för att lära sig grunderna till att ta fina bilder i gatumiljön. Vad finns det för regler när det kommer till att ta bilder utomhus på gatorna egentligen och hur får man till riktigt häftiga bilder? Det kommer man att få reda på om man går kursen. Kursen finns i här i Sverige i Stockholm men även i Berlin, London, Paris, Barcelona, New york, Istanbul och Hong kong.

Ljussättning i studio är en viktig kurs om man vill bli duktig på att fotografera. Thehead i Stockholm har denna bra kurs som lär hur viktigt det är med ljus (bland annat dagsljus och fastljus) när det kommer till att ta bra bilder. Fokuset ligger främst på porträttfotografering men går också igenom nyttiga kunskaper som är bra att ha med sig även om man fotograferar mer utomhus än just inne. Kan det ibland finnas bättre bakgrunder än andra för att få till ett riktigt bra foto? Det och mycket annat får man reda på under kursen.

Mobilfotografering är i dagens läge en kurs som kan vara viktig eftersom många använder just mobilen när de ska ta sina bilder eftersom det är smidigt och mobilen har man med sig nästan överallt. Hur tar man bra bilder med sin mobil, vad behöver man tänka på? Det går kursen som man kan läsa på Medborgarskolan igenom.