Intressanta fototävlingar i världen

Intressanta fototävlingar i världen

Fototävlingar finns det många av i världen och en av dem anordnas av DigitalFoto som heter Nordisk Talent Award och månadens bild. Där står otroligt fina vinster på spel och fotot man vinner med kan komma med i tidningen. En bra skjuts på karriärstegen om man vinner alltså. Tidningen är ständigt imponerad över alla bilder som skickas in av läsarna och de bästa bilderna som tidningen publicerar är faktiskt tagna av dem. Varje månad dras en vinnare som blir “Månadens bästa”. Här finns priser för över 2,5 miljoner kronor och detta är en av världens största fototävlingar. Läs i tidningen DigitalFoto hur du skall göra för att vara med och delta. Fototävlingen heter CEWE Photo Award och det är fantastiska priser som står på spel.

Man kan tävla med vilken bild som helst som man tagit och tycker att man är nöjd med. Tidningen har ett motto som är: “Our world is beautiful” under tävlingen och alla åldrar, både gammal och ung får vara med och tävla. Så nu skall man passa på att visa framfötterna. Alla bilder som tidningen laddar upp till tävlingen är värda varenda krona för att 1 krona av priset på varje bild går till det fina ändamålet SOS barnbyar. Så även om man inte vinner så har man bidragit till ett behjärtansvärt ändamål. De

1 000 bästa får fina priser och bilderna omfattar sport, människor och landskap bland annat.

Vinster för 257 000:-

höga pengar är belöning
höga pengar är belöning

Tävlingens stor-vinst är en fotoutrustning, fotoprodukter till ett värde av 257 000 kronor och en valfri resa precis vart man vill i världen. En otroligt åtråvärd vinst. Deltagare från 94 länder kommer att delta. Vinnaren 2017 heter Janne Kahila och vann med sin bild av Kallur-klipporna på ön Kalsoy som ligger på Färöarna. Tävlingen är öppen för alla fram till sista maj år 2019. En annan stor fototävling är Sony World Photography Awards och är till för amatörfotografer. Det kostar inget att delta och man kan fotografera resor, arkitektur, natur och stilleben. Vinnaren får hela 25 000 dollar i vinstpengar så här gäller det att vara med. Den som vinner varje kategori av teman vinner en fin kamerautrustning och många andra fina priser.

Man kan skicka in de finaste bilder man tagit till Nordens största festival när det gäller foton som heter Copenhagen Photo Festival. Den vars foton koras till vinnare får en egen lokal till sitt förfogande för att ställa ut sina bästa bilder. Inte nog med det utan den personen får även rådgivning och PR. Ett otroligt fint pris. De personer som är bosatta i Sverige har chansen att bli Sveriges bästa dokumentärfotograf genom att skicka in sina bidrag till Fotografiskas stora dokumentärfotopris. Den som vinner får 100 000 kronor. En tävling som man inte får missa.

Världens största fototävling organiserades år 2013 av Wikimedia, Sverige. År 2009 anordnades en fototävling som kallades “Föreställ dig en ny värld” för det europeiska året för kreativitet och innovation. Både amatörer och yrkesfotografer deltog och de var i alla möjliga åldrar.