En perfekt selfie

En perfekt selfie

Idag så tas med massor med kort dagligen där många av dem är just selfies. Om man är ute och reser eller är på stan med vänner så vill man föreviga detta med en selfie, eller flera.

Modell och fotograf i ett

Det är många som under barndomen som önskat sig att bli modell. Det är så glamoröst och man är så snygg. Men det är inte det lättaste att slå igenom som modell, man måste hitta en agentur som vill sig an en. Idag är det delvis lite lättare, i och med kameratelefoner så är det lätt att själv kunna ta egna bilder på en själv. Man lär sig hitta en perfekt vinkel där man ser så lite av dubbelhakan som möjligt och visst vill man visa den bästa sidan man har. Vill man få en helkroppsbild men enbart har en mobil så kan man använda sig utav en spegel. Ta kort på din spegelbild men glöm inte den bättre sidan och tänk på dubbelhakan.

Hur blir en selfie perfekt?

För att man ska få till en perfekt selfie så är det några saker man bör tänka på. Använd sig av ljuset i bilden och man ska vända sig mot det. Finns det möjlighet kan man använda sig av något som stöd, vägg, en vän eller liknande. Motsatsen till vad man kanske kan tro så är det bra om man försöker vara avslappnad och inte posera för mycket. Det ska kännas naturligt.

Hjälpmedel eller inte hjälpmedel- det är frågan.

Förr i tiden när man tog selfies, för ja, det finns även selfies från innan kameratelefonerna. Förr då hade man inga direkta hjälpmedel som man har idag. Idag kan man använda sig av till exempel en selfiepinne, perfekt för att kunna få till en bra vinkel lite längre ifrån sig. En smidig selfiepinne är denna från Teknikmagasinet. Man bör också utnyttja det faktum att idag kan man ta om bilder om de inte blir bra. En fördel man inte hade förr när man tog kort på film. Utnyttja även de filter som man kan välja i telefonen. Det kan ge häftiga effekter.

Bakgrund

Bakgrund
Bakgrund

Nog för att syftet med en selfie är just personen som man tar bild på, men man får inte glömma att bakgrunden kan ge en häftig effekt. Speciellt om man tanken är att man ska stå och ha något speciellt i bakgrunden. Då måste man se till att den blir bra och att inte allt ligger just på personen, då försvinner syftet lite.  Men det är även så att ibland kommer det med detaljer eller personer som man helst hade sluppit om man hade varit lite mer vaksam.

Det finns mycket man kan tänka på för att få till en bra selfie. Omgivningen, vinkel, hur mycket av en själv syns, hur är ljuset, syns dubbelhakan? Mycket att ta hänsyn till. Men ibland så blir de bästa bilderna de minst förberedda, de som tas i ögonblicket. Det naturliga leendet eller hållningen. En bild kan säga mer än tusen ord, låt inte din bild säga att du övertänkte bilden. Slappna av, ha kul och klick!