Bra foto redigeringsprogram

Bra foto redigeringsprogram

När det kommer till foton så handlar det inte bara om tekniken i fotografering för att få till en bra bild även om det  också är viktigt och sätter grunden för att fotot ska ha chansen till att bli ett bra foto. För att fotot ska kunna stå ut i mängden är det dessutom också nödvändigt att kunna redigera bilden på ett snyggt sätt och för att kunna göra det så är det bra om man kan använda sig av ett bra redigeringsprogram. Det finns många redigeringsprogram som är bra för fotoredigering där ute vilket gör att det kan vara svårt att veta vilket man ska välja att använda sig av när man vill börja redigera sina bilder. Det är inte ovanligt att tankarna flyger direkt till Photoshop men vad är det egentligen som gör att Photoshop sticker ut och finns det andra program som också är bra när det kommer till att redigera sina bilder? Ja, det finns flera foto redigeringsprogram som är riktigt bra ute på marknaden idag. Det är bra att det finns ett stort utbud men det kan såklart göra det klurigt att veta vilket man ska använda sig av när man redigerar.

Fem alternativ på för bra foto redigering

Photoshop cc är ett av fotoprogrammen som anses som ett av de bästa på marknaden (och i många fall även nummer ett) och det är inte konstigt att det blivit så. I programmet kan man redigera sina bilder med programmets många funktioner. Photoshop används av en stor grupp med människor allt från professionella fotografer till människor som har redigering som hobby. Photoshop går bra att använda vare sig man har PC eller Mac.

Photoshop cc
Photoshop cc

Adobe lightroom är ett enkelt foto redigeringsprogram som ger otroligt kraftfulla bilder. Vill man redigera sina mobilbilder och bara behöver använda sig av grundfunktionerna så finns Adobe lightroom även som app att använda för Android, iphone eller till och med om man vill redigera i sin Iphone. Appen är helt kostnadsfri om man bara behöver ha tillgång till grundfunktionerna.

Gimp är ett bra alternativ om man vill ha ett program som är helt gratis men ändå lyckas redigera kraftfulla och vackra bilder. Gimp brukar ofta jämföras med Photoshop (eller åtminstone hur PS såg ut för några år sedan) då det är det programmet som är kostnadsfritt som kommer närmast då Gimp likt Photoshop har många bra funktioner som kan resultera till otroliga bilder. Gimp kan användas på PC, Mac och Linux.

ACDSee Photo Editor är ett enkelt redigeringsprogam som har många bra funktioner för att bilderna ska kunna bli snygga. Förutom att man som användare av ACDSee photo editor kan redigera sina bilder snyggt så ligger dessutom priset på endast 307 kronor.

Affinity Photo är ett program som är enkelt att använda även för den som är nybörjare på att redigera. Det finns många funktioner att använda sig av för att få till otroligt kraftfulla och snygga foton. Affinity photo är ett bra program som dessutom är snäppet billigare än vad Photoshop är. Programmet funkar både för PC och Mac.