Arldens vackraste platser – del 1

Arldens vackraste platser – del 1

Så länge människan funnits har lusten att utforska världen funnits, vi hungrar efter att se nya ställen och uppleva nya saker. Idag finns dock möjligheten att se det mesta av världen bekvämt hemma hos sig själv i det egna hemmet, tack vare teknologin får vi via både tv och fotografier se hur det ser ut runt om i världen. För en del räcker detta men för många, framför allt fotografer, är suget efter den där nya platsen stor. Världen där ute är väldigt vacker och vi upptäcker gärna dessa nya platser, men något som förmodligen är svårare än att leta upp världens mest vackra plats är faktiskt att dokumentera den. Med de otaliga platser som finns och människors olika åsikter är det svårt att avgöra vilka ställen som är de vackraste, men vi gör ett försök.

Färgrika odlingar

Bali är en ö i Indonesien dit många kommer för att njuta av det vackra och fånga det på bild, inte bara fotografer, utan amatörer också. Här finns det mycket mer av risterrasserna än bara den ursprungliga gröna perfektion samt de komplicerade lagren av strukturer som saknar en massa byggnader uppförda i massiv skala. Som färgen och hjärtat av Bali berättar detta fantastiska landskap även historien om människan precis som den skvallrar om balinesernas djupa koppling till det land de har. En vacker miljö som gjord för att fångas på bild, och det har den gjort många gånger. Ett måste för landskapsfotografer som letar efter det där lilla extra.

Naturlig skönhet

Naturlig skönhet
Naturlig skönhet

I USA finns inte bara ett ställe att fotografera, här kan man finna landskap av alla möjliga olika slag vilka gör sig vackra på bild. Men en av de mest storslagna platser Amerika har att erbjuda fotografer som är sugna på att fota något spektakulärt är Grand Canyon. Här har Coloradofloden letat sig ner i berggrunden och under en lång period bildad en av världens största kanjoner. Tack vare naturen själv finns nu denna plats att uppleva och fota. Bortom den expansiva kanjonen finns något mer som talar för denna vackra plats. Moran Point är ett ställe som döpts efter en känd landskapskonstnär, Thomas Moran som levde under 1800-talet. Här kan man finna en dynamisk färgsymbolik vilken är symbolisk för den amerikanska.

Natur och människor

Vietnam är ett land som blev självständigt på 1600-talet och är förmodligen mest känt för sin orosfylla historia med krig, men ändå står denna plats kvar som en av de vackraste i världen. Men det är inte bara landskapet som lockar fotograferna, här är folket precis lika intressanta att fotografera. Men nu är det just landskapsfotografering vi pratar om och då bör vi nämna Halong Bay, en plats med en tidlös kvalité redo att fångas av fotografer. På denna plats ser man dess unika geologiska kreationer tillsammans med dess traditionella fiskebåtar, vilka står redo att ge sig ut i jakten på nästa stora fångst. Dess fantastiska vatten bidrar till en otrolig färgsättning som garanterat kommer ge dig en fantastisk bild oavsett om du bara är en semesterfotograf eller professionell, helt enkelt en plats för alla.