Allt om fotoredigering

Allt om fotoredigering

Fotoredigering kan alla lära sig som är intresserade av fotografering. Det finns många program gratis att ladda ned från datorn, men även dyra program att köpa som är mycket avancerade. På en redigeringskurs kan man lära sig att förbättra och träna sina färdigheter inom fotografering och man kan förbättra bilder som tagits som inte blev så bra. Man kan jobba från en dator men även från sin mobil om man tycker det är bekvämare. Att förbättra sina fotoredigerings-kunskaper är perfekt om man skall jobba som fotograf. De kunskaperna har man nytta av i hela sin yrkesverksamma karriär.

Man får lära sig om fotoeffekter, nya tekniker och se hur bilderna kommer fram klart förbättrade genom en process du arbetar med själv och skapar. Många bilder vill man bevara, men de är lite oklara och då är fotoredigering det som krävs för att bilderna ska bli vackra och attraktiva. Man behöver inte heller vara expert på området när man börjar utan man klarar sig med ett nedladdat bildredigeringsverktyg så är det bara att sätta igång sen. Man kan förbättra ett foto hur mycket man önskar tills man får det resultat man är nöjd med. För att få ut mesta möjliga av varje bild man tagit så är det ett alternativ en fotograf måste ha för att lyckas.

Photoshop

Photoshop har många fotoredigeringsverktyg. Där kan man kolla runt efter något som passar för varje bild man skall redigera. Många av verktygen är avancerade, men ju mer man lär sig, ju mer kommer man att behärska när det gäller denna teknik. Paint är ett bra verktyg för redigering och relativt enkelt att lära sig. När man väl har valt vilket program man vill använda sig av är det dags att börja med grunderna. Man kan förstora och förminska bilder, beskära bilderna tills man får rätt format, man kan sätta in en fin och passande text i bilden, där man kan använda antingen Paint eller Förhandsvisning i OS X. Alla foton kan göras skarpare med hjälp av det program man valt. Viktigt är att man rengör sin lins på kameran ofta för den blir lätt dammig annars.

Photoshop
Photoshop

Man kan även använda det manuella fokuset som finns på kameran för att redigera bilden. Ett annat sätt att få skarpa, klara bilder är att använda ett stativ. Då står kameran still och man kan vara säker på att bilden blir bra. Ett annat fiffigt sätt att redigera bilder är att använda fotofilter. De finns exempelvis i Google Photos och på Instagram och de kan dölja suddigheten på ett perfekt sätt. Man kan även sätta ihop flera olika bilder till ett collage. Det blir vackert och blickarna dras till sådana foton. Ett fotoredigeringsprogram finns som heter Xara och det kostar 499 kronor och finns att köpa på Xara Photo & Graphic Designer.

Det är bra att ha en dator som är kraftfull när man skall jobba med bilder. En som rekommenderas för detta jobb är iMac Pro, MacBook Pro 15-tum och Eizo Coloredge för att nämna några som har hög kapacitet.